Nu är det dags, tror jag

….att börja skriva på bloggen igen.

Har vilat länge nog 🙂

Eller vilat är väl inte rätta ordet. Det har ju pågått förhandlingar på alla möjliga nivåer, en del lättare och andra svårare. Igår presenterade vi uppgörelsen för rödgrön majoritetssamverkan i kommunen.

Vi är väldigt nöjda med den, trots att den förgicks av några missnöjes yttringar( läs här, här och här). Uppgörelsen innebär att vårt kommunalråd (dvs Anna Thore) kommer att få möjlighet att driva framförallt biogasutvecklingen i Kalmar som ordförande i Kalmar Vatten och Kalmar Biogas. I övrigt ger uppgörelsen oss större möjligheter att bredda oss som parti.

Vi har ju tidigare koncentrerat oss på miljöområdet. Nu har vi fler personer i partiet med bredare kompetens och intressen och det avspeglas tydligt i uppgörelsen. Miljöpartiet har givetvis arbetat med alla frågor även tidigare men nu kommer vi att få en starkare plattform för arbetet, framförallt i Barn och utblidningsnämnden och i Socialnämnden där miljöpartiet får en andra vice ordförande.

Dessutom kommer miljöpartiet att ta över ordförandeskapet i Kalmar Science Park och en andra vice ordförande i Servicenämnden.

En stark uppgörelse som i alla fall jag är mycket nöjd med!

 

Annonser
Det här inlägget postades i Lokalt och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s