satsa på psykiatrin

På landstingsstyrelsen på onsdag kommer utredningen om möjligheterna till webbaserad behandling inom psykiatrin upp till beslut. I rapporten föreslås en pilotverksamhet med KBT (kognitiv beteende terapi) via internet.

Jättebra att vi kan starta det på försök. KBT via internet kan vara ett bra komplement vid lättare depressioner bland annat. Det ger möjlighet att förbättra tillgängligheten för den här gruppen.

Från miljöpartiets sida välkomnar vi det här projektet. Vi vill verka för bättre tillgänglighet inom psykiatrin generellt och det här är en väg mot bättre tillgänglighet.

Vi vill även satsa mer på att korta köerna inom neuropsykiatrin. Fler och fler behöver utredas för olika neuropsykiatriska diagnoser som ADHD, både barn och vuxna. Det är viktigt att vi inte låter dessa människor gå outredda. Det är nämligen en grupp som ofta hamnar snett i samhället om de inte får hjälp.

Dessutom vill vi inleda ett samarbete med 4H-gården med inriktning grön rehabilitering för psykiatrins patienter. Att få psykosocial terapi på en gård med djur har många fördelar. De flesta mår bättre med detta och kan då minska sitt behov av framförallt sluten vård inom psykiatrin.

Det här inlägget postades i Hälso- och sjukvård och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s