Vidarkliniken

I början av veckan var jag tillsamman med miljöpartiets landstingsgrupp på studiebesök på Vidarkliniken utanför Järna. Jag är ganska säker på att jag kan uttala  mig för hela gruppen att det var ett mycket givande besök.

Vidarkliniken är ett antroposofiskt sjukhus. Där bedrives somatisk specialistvård och rehabilitering med antroposofisk inriktning. Dessa metoder används tillsammans med skolmedicinska metoder och mediciner. Alla sjuksköterskor och läkare på Vidarkliniken har sjuksköterske- respektive läkarutbildning som därefter kompletterats med vidareutbildning inom antroposofisk medicin.

Här har många patienter med framförallt kroniska smärttillstånd, stressrelaterade tillstånd och kroniska sjukdomar som reumatism mm fått hjälp. Fem landsting har idag avtal med Vidarkliniken: Stockholm, Sörmland, Östergötland, Västra Götaland och Skåne. Inom dessa landsting bor 50 % av Sveriges befolkning.

Det klart att även invånare i Kalmar län ska få möjlighet att välja rehabilitering på Vidarkliniken. Därför kommer miljöpartiet att verka för att det ska skrivas ett avtal mellan landstinget i Kalmar län och Vidarkliniken.

Annonser
Det här inlägget postades i Hälso- och sjukvård och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s