moderater om familjecentraler

Jaha då var det moderaternas tur att gå ut med löften om familjecentraler. I första hand Lindsdal ska få en familjecentral – därefter är det Smedbys tur!

Hur är det egentligen med Henrik Yngvessons kunskap om landstingets verksamhet? Borde han inte veta att det sedan länge finns en väl fungerande familjecentral i Smedby?

Och hur är det med intresset för jämlik vård i länet? En familjecentral i Lindsdal skulle vara jättebra, men eftersom det i 8 av länets 12 kommuner fortfarande inte finns någon familjecentral alls och Kalmar kommun redan har tre (då har jag även räknat med Smedby :-)), borde inte moderaternas och Henrik Yngvessons fokus ligga på att lova familjecentraler i fler kommuner istället?

Från miljöpartiets sida är det jätteviktigt att vi kan erbjuda föräldrar i hela länet möjlighet att ha en familjecentral i närheten. Målsättningen är minst en familjecentral i varje kommun.

Annonser
Det här inlägget postades i Hälso- och sjukvård och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till moderater om familjecentraler

 1. Malin Petersson skriver:

  Hej Jessica!
  Du har verkligen gjort vad du kan för att missförstå vårt budskap kring familjercentraler i Kalmar. Du vet säkert också att det inte alltid står exakt i tidningen som man har sagt, eller! Vi pratade om behovet i Lindsdal, just nu står det stilla. Vi pratade dessutom om att vi behöver utveckla den familjecentral som finns i Smedby, inte minst eftersom vi i kommunen planerar nya villatomter. Henrik var dessutom tydlig med att detta var Kalmar, men att moderaterna i landstinget jobbar för familjecentraler i hela länet. Just denna pressträff var med mig och då handlar det om Kalmar kommun.

  Hälsningar
  Malin Petersson

  • greenjessica skriver:

   Tack för ditt klargörande Malin.
   Blev faktiskt oroad över att Henrik inte verkade veta att det finns en familjecentral i Smedby.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s