mat och hälsa

Det blir mer och mer tydligt att maten vi äter är en viktig del av vår hälsa. Fler och fler undersökningar visar på att näringsinnehållet försämras med industrihantering och tillagning.

På DN debatt skriver författarna till ”Döden i grytan” att fabriksmaten är ett hot mot barns och äldres hälsa.

Miljöpartiet har driver frågan om maten. Vår riksdagsledamot Gunvor G Ericson har länge drivit frågan i riksdagen, hon skriver att vi måste ta politiskt ansvar för att det serveras vällagad och näringsrik mat på våra skolor och äldreboenden.

I vårt regionala valprogram framgår det tydligt att miljöpartiet i landstinget även vill se maten på våra sjukhus som en del av behandlingen.

Maten ska vara välsmakande och tillagas på fina råvaror. Då krävs det att råvarorna är närproducerade och ekologiska. Det krävs att maten tillagas från grunden vilket inte görs i tillräckligt stor omfattning idag.

Annonser
Det här inlägget postades i Hälso- och sjukvård och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s