vägberättelser

Vid ett tillfälle under de här två dagarna satt jag i en bil och diskuterade villkoren för en fabriksarbetare i Malaysia. Det visade sig att om dessa fabriksarbetare arbetade i en Svensk fabrik så kunde de tjäna lite mer än minimilönen i Malaysia. Det betydde att lönen låg på 90 kronor om dagen (för tolv timmars arbete). Det är ju inte mycket tyckte jag men å andra sidan är levnadskostnaderna låga så tydligen går det att leva på så lite pengar där.

Vid ett annat tillfälle satt jag i en annan bil och diskuterade med en kvinna som tidigare varit sjukskriven och blivit utförsäkrad. Under perioden som utförsäkrad hade hon haft en ersättning på 98!!! kronor per dag. Hur överlever man på den summan i Sverige idag?

Hur kan en regering i Sverige utarma välfärden så? Hur kan det vara rimligt att vi har en regering som ger sänkta skatter som framförallt gynnar höginkomsttagare och samtidigt låter människor som drabbats av sjukdom leva på en ersättning som man möjligen kan leva på i Malaysia men knappast här.

Det är inte välfärd, det är omvänd Robin Hood politik. Det borde inte vara möjligt för såna girigbukar att få sitta kvar efter valet. Vi behöver en rödgrön regering!

Det här inlägget postades i Rikspolitik och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s