mätningar

Så kom det då en ny opinionsmätning. Nu är det ganska jämt mellan blocken men de borgerliga ligger något före. dock är inget statistiskt säkert så det heter och det är ju alltid en tröst. Det verkar bli en hårt slutspurt det här valet.

Men med alla galna utspel från folkpartiet om skolan och integrationen så borde FP snart ligga i närheten av 4 % spärren. Centern med sina svek mot både småföretagare och inom energipolitiken ligger ju redan där och skvalpar. Kristdemokraterna är ju bra på att lova, speciellt i vårt län, har väl kanske lyckats locka några väljare tillbaka. Moderaterna däremot kommer fortfarande undan med sin falska retorik och är i den här mätningen största parti! Det är ju förövrigt helt obegripligt att så många fortfarande låter sig luras av den retoriken.

Socialdemokraterna måste mobilisera sina soffliggare och få den gubbmaffian som inte är mogen för en kvinnlig statsminister att rösta efter ideologi, där har dom lite att arbeta med. Vänstern verkar ha en stabil kärntrupp så dom ligger ganska still.

Sverigedemokraterna är ett hot men på marginalen. Vi får se vems marginal om 41 dagar.

Mycket roligt är det att se att Miljöpartiet fortfarande ligger kvar runt 10 %. Blir valresultatet nått liknande så blir vi dubbelt så stora som nu i många fullmäktigeförsamlingar – då kan det bli riktigt stort genomslag för vår gröna politik de närmaste åren.

Valet kommer att bli såååå spännande!

Annonser
Det här inlägget postades i Rikspolitik och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s