Familjecentraler

Miljöpartiet har ju, precis som övriga majoritetspartier i landstinget, länge drivit frågan om en familecentral i varje kommun. Kalmar som är en stor kommun med en politisk majoritet som förstår vikten av familjecentraler har idag flera centraler inom kommunen.

I övrigt är det faktiskt bara tre kommuner i länet som har familjecentral, Västervik, Oskarshamn och Nybro. Med de nybyggen av hälsocentraler som är på gång i de båda Ölandskommunerna är det möjligt att vi 2012 även får lägga till dessa kommuner på listan över kommuner med familjecentral. Det finns med i ritningarna men kommunerna måste ta sin bit, framförallt gäller det Öppen Förskola. Mörbylånga kommun har visat tecken på intresse och från ortsborna verkar intresset stort. I Borgholm däremot känns steget till en familjecentral lite längre, men med lite hjälp av folkopinionen och valrörelsen så kanske det löser sig.

Nu går folkpartiet (insändare i Barometern i veckan) ut med att dom vill se en familjecentral i Lindsdal i Kalmar och frågar efter hur miljöpartiet ställer sig till det?

Det är klart att vi skulle vilja ha en familjecentral även i Lindsdal men jag måste erkänna att det inte är det ställe som jag ser som mest prioriterat just nu.

Vi har alltså familjecentraler i fyra av länets tolv kommuner, det finns dessutom någon kommun som jobbar med liknande koncept. Jag vill se en jämlik barnhälsovård i hela länet, då måste vi prioritera de åtta kommuner som idag inte har familjecentral i första hand.

Det som behövs är mer samtal med kommunerna, bollen ligger oftast där. Jag hoppas att de kommande fyra åren ska ge lite mer jämlikhet i länet för barnfamiljerna och jag är villig att göra min del av arbetet för att det ska bli verklighet. Sen får det gärna bli en familjecentral i Lindsdal också.

Annonser
Det här inlägget postades i Hälso- och sjukvård och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s