Förtroendet sjunker

Littorinaffären påverkar regeringen. Två undersökningar visar att förtroendet för Reinfeltd och kompani sjunker.

Konstigt vore det väl annars. När en statsminister håller brottslingar bakom ryggen och dessutom har en regering där unikt många statsråd har fått gå på grund av oegentligheter, då kan väl inte förtroendet annat än sjunka?

Jag vill inte ha en regering som utmärker sig som Sveriges mest ohederliga genom tiderna. Statsråd är ju förvisso inte mer än människor men varför samla så många som inte accepterar de lagar och regler som de själva är med och instiftar? Kan det bero på att borgerliga i större utsträckning anser sig stå över lagen?

Ja, jag vet inte men det verkar inte otroligt!

Annonser
Det här inlägget postades i Rikspolitik och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Förtroendet sjunker

 1. Fredrik Sjömar skriver:

  Du är väl medveten om att Littorin inte är dömd? Ja, det har riktats anklagelser mot honom från en kvinna. Anklagelser som han har förnekat. I min värld så pekar man inte ut folk som inte är dömda som brottslingar. Något som du i ditt inlägg väljer att göra genom att säga att Reinfeldt håller brottslingar bakom ryggen. Har du aldrig hört talas om devisen att man är ansedd som oskyldig tills dess att motsatsen är bevisad. Skall inte Littorin ha rätt till en rättegång innan du pekar ut honom som brottsling?

  • greenjessica skriver:

   Angående Littotrin har du ju alldeles rätt, man är givetvis oskyldig till en domstol avgjort saken. Eller när man själv erkänner sitt brott och det har flera av den borgerliga regeringens statsråd gjort, fiffel och skattebrott, med skiftande stöd från statsministern. Som av en händelse har alla kvinnor som fifflat fått lämna medan det är lite olika gällande männen.

 2. Lasse skriver:

  Instämmer med Fredrik. Och även om det inte var din avsikt, så har du formulerat dig på ett sätt som antyder att även Littorin skulle vara dömd brottsling. Känns som du applicerar ”Otydlighet där det passar”.

  Och sen om jag nu skulle vilja rösta mer åt vänster, så har ni nog mer lycka med att vinna över mig om ni sköter er egna sida och inte lägger så mycket fokus på smutskastning.

  Den enda som jag idag har förtroende för på vänstersidan och som utmärker sig med en saklighet och skärpa som står långt ifrån resten, är Maria Wetterstrand.

  Sen är jag lite nyfiken på vilka fifflande män som fått sitta kvar. Menar du dessutom att det inte finns exempel på kvinnor som sitter kvar trots tveksamheter?

  • greenjessica skriver:

   Med reservation för att jag kan missat eller glömt någon så tror jag inte att någon kvinna som fifflat fått stanna kvar. Uppdagat fiffel alltså. Däremot har jag för mig att både Anders Borg och Tobias Billström har erkänt svart barnflicka (Borg) och obetald TV licens (Billström).

 3. Sigge Smuts skriver:

  Du måste väl föstå att du upplevs som otroligt osympatisk genom att sprida en bild av något som endast är rykten. Oavsett ifall det är män eller kvinnor så ska man inte förstöra någons liv genom att hålla liv i rykten bara för att vinna billiga politiska poänger. Det finns dokumenterat att Littorins sekreterare har lämnat nekande till att anklagelserna skulle vara sanna vilket Aftonbladet låtsas som om det aldrig har hänt och sedan kommer med ett påstående som att de inte pratar via ombud”, vlket otroligt många politiker gör och vilket är ett ganska vanligt sätt att kommentera diverse påståenden. Det ser snarare ut som en smutskastningskampanj från vänsterblocket än något som har hänt.

  Så om jag förstår dig rätt är det helt okej att anklaga en man för något är rykten endast för att han är en man.

  Visa att du har någon form av ryggrad och inte är en skvallertidning på nätet, genom att ta bort dit inlägg.

  • greenjessica skriver:

   Hmm Sigge Smuts…. intressant val av namn!

   • Sigge Smuts skriver:

    Så ett Syd Afrikanskt namn gör att du inte vill svara?

   • greenjessica skriver:

    Berätta gärna historien om ditt namn, på svenska får det ju tyvärr en lite negativ klang. Många använder ju alias när dom kommenterar på bloggar och med tanke på ditt inlägg om smutskastning så får du ursäkta om jag drog en förhastad slutsats om ditt namn.

    Men berätta gärna om ursprunget, Sigge känns ju annars ganska svenskt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s