KD´s flumvård

Gudrun Brunegård, landstingsråd för KD, skrämmer mig. Hon skriver på sin blogg om några kvinnor som påstås tagit sig ur missbruk genom frälsning.

Lösningen på kvinnornas problem låg inte i att ta sig samman och med hjälp av självövervinnelse ta sig ur sitt missbruk. Deras upprättelse skedde när de tog emot Jesus som sin frälsare.

För mig är det obegripligt att ett landstingsråd så helt kan bort se från den medicinska och psykiatriska aspekten och lägga allt i händerna på en sagofigur. Att sprida den bilden av hur humbug kan hjälpa så allvarliga problem som missbruk måste ändå anses som rent skadligt.

En missbrukare som vill ta sig ur sitt missbruk behöver komma igång med en relevant behandling mot sitt beroende. Det är den egna vilja tillsammans med social, medicinsk och eller psykiatrisk behandling som hjälper människor ut ur sitt missbruk. Att vilseleda genom att säga att frälsning är vad dessa människor behöver är att sprida villfarelser och som landstingsråd borde Gudrun inse skillnaden. Religiös fanatism hör inte hemma inom sjukvården.

Annonser
Det här inlägget postades i Hälso- och sjukvård och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till KD´s flumvård

 1. Christer Söderholm skriver:

  Hej Jessica!
  Sent omsider görs jag uppmärksam på debatten om frälsning som behandlingsmetod och måste bara kommentera ditt inlägg och ge ett förslag.

  Gör ett besök på ett kristet behandlingshem och lyssna till de många berättelserna om hur tron hjälpt alkoholister och knarkare till ett nytt liv. Då kommer du att upptäcka att tron lever i utmärkt symbios med medicinsk behandling och att Jesus är något helt annat än humbug och flum.
  Mvh Christer Söderholm
  PS. Tänker att du är glad att slippa Torsåspolitiken som den ser ut just nu DS

  • greenjessica skriver:

   Problemet är att KD i landstinget har ett antal läkare på sina listor som helt utan anledning anklagar mig för att vilja använda flumvård och , som dom kallar det, spökskalpeller i landstinget. Det är helt taget ur luften.

   Men när deras eget landstingsråd går ut och förespråkar frälsning som missbruksvård, i stället för adekvat behandling, då verkar inte dessa läkare reagera. Det är faktiskt mycket märkligt.

   Den vård som ska användas inom landstinget ska vara evidensbaserad eller beprövad vetenskap och nya metoder och behandlingar ska tas in när dom är det.

   P.S Jo jag är glad att jag inte arbetar politiskt i Torsås längre, det verkar vara väldigt tråkig stämning där numera. Men jag önskar er all lycka och hoppas att det blir ett klarare valutslag detta valet så att Torsås får en stabil majoritet. Då kan kanske tjänstemännen och övriga medarbetare få lite arbetsro, för det verkar dom behöva 🙂

 2. Ping: Ateister kan inte bli fria sitt missbruk! | Högbergs Tankar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s