Den biologiska mångfaldens dagen

Den internationella dagen för biologisk mångfald var i lördags. Firade du den? Förmodligen inte, och anledningen till det var väl framförallt att den inte är så jättekänd. Men oavsett det så finns det inte så mycket med den dagen att fira just nu, tyvärr.

Det hade känts meningsfullt att fira om vi hade en politik som visade på vilja och engagemang när det gäller biologisk mångfald och naturvård. Men det finns ingen regering som under så kort tid monterat ner så mycket naturvårdsarbete som den borgerliga regeringen. Dom har sänkt anslagen och tagit bort skyddsregler i utbyte mot intensivare jakt och skogsbruk.

Visst det finns fortfarande många arter kvar. Alla är inte lika uppskattade, flugorna som nu börjar invadera här på landet har i alla fall jag ibland en önskan om att dom inte fick plats inom den biologiska mångfalden utan helt enkelt utrotades. Men den åsikten är högst personlig och egentligen inte relevant i sammanhanget.

Hur som helst så krävs det mer naturvård inte mindre. Svenska naturskyddsföreningen har skrivit en vitbok om regeringens naturvårdsarbete. Den är tydlig, tycker jag, regeringen har gjort ett dåligt jobb på området. Det är dags att byta regering!

Annonser
Det här inlägget postades i Ekologi, Hälso- och sjukvård, Miljö och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Den biologiska mångfaldens dagen

  1. Ping: Motionsstopp, vargjakt och nu valjakt… « Akkomp’s Blog

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s