Hemåt

Nu har jag och övriga Kalmardelegationen lämnat Uppsala för hemfärd.

Uppsnappat från talarstolen:
Maria talade i sitt inledningstal om att vi ska modernisera Sverige – tex satsa på snabb och effektiv kollektivtrafik som man gjort i Frankrike. Ett modernt Sverige är också jämställt. Kvotering till bolagsstyrelser är en lönsamhetsreform. Vi har inte råd att strunta i halva befolkningen i urvalet till styrelser.

(Bara som en parentes till påståendet om kvotering så har Norge sedan dom införde kvotering i sina bolagsstyrelser fått in fler kvinnor än de lagstadgade 40 %, kompetensen i styrelsen har ökat och snittåldern har minskat)

Vi fick besök av Mona Sahlin och Lars Ohly:
Lars bekände att han kommer från en familj som brukar rycka upp alla maskrosor med roten. Men han har brutit med den familjetraditionen och låter nu alla maskrosor växa fritt!
Mona pratade om att det rödgröna samarbetet frustar av framtidstro och framtidshopp och iver att få förändra Sverige till ett bättre ställe att leva på. Fredrik Reinfeldt har, enligt Mona sagt, att förändring gör ont. Mona sa att det har gjort tillräckligt ont nu och det är vår drivkraft till förändring.

Det här inlägget postades i Rikspolitik och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s