Förbifart Stockholm

Att förbifart Stockholm kunde bli en svår nöt att knäcka för ett rödgrönt samarbete det är nog ganska känt vid det här laget.

Nu har våra tre partier inte bara kommit överens om att vi inte är överens i frågan utan har även hittat en lösning på problemet. Idag gick våra tre partier ut med överenskommelsen att det blir en regional folkomröstning om förbifart Stockholm. På så vis kan vi fortsätta att inte vara ense i frågan utan att frågan blir blockerad. Det kallar jag en bra kompromiss. En kompromiss som dessutom ger människor som bor i området större möjlighet att delta i beslutet om vägen ska byggas eller inte. En kompromiss med stora demokratiska fördelar alltså!

Det märkliga är att de borgerliga (länkat här och här) måste hitta på alla möjliga konstiga argument för att nedvärdera möjligheten att folkomrösta.

Men det klart med ett borgerligt samarbete som inte klarar av oenighet utan att sopa frågor under mattan så kan jag förstå att det känns bittert att ser hur konstruktivt vi rödgröna kan samarbeta.

Det här inlägget postades i Infrastruktur och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Förbifart Stockholm

  1. Flaming Fiona skriver:

    Mycket bra skrivet! Håller med fullkomligt, har mycket svårt att se det negativa med folkomröstningar överhuvudtaget – och hur borgarna lyckats vända detta till något sorts nederlag för de rödgröna förstår jag inte alls. Är de således EMOT att folket får säga sitt? Skulle de föredra att partierna kohandlade sinsemellan när de inte ”kom överrens”, framför att låta Sveriges medborgare avgöra? Sanslöst!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s