Ständigt aktuellt

Att bli sjuk och vara tvungen att uppsöka vården är aldrig speciellt roligt. Att dessutom råka ut för att bli felbehandlad är givetvis väldigt olyckligt.

Varje år anmäls ungefär 200 fall av misstänkt felbehandling och av dom brukar det konstateras att knappt hälften verkligen blivit felbehandlade. Man kan analysera dom här siffrorna på många sätt. Ett är att vi har en väldigt professionell vård som hanterar runt en miljon patientkontakter om året. Men det räcker inte!

Att 200 känner sig felbehandlade och att nästan hälften av dessa dessutom konstateras vara felbehandlade är allvarligt. För individen kan ju en enda felbehandling vara förödande.

Jag är glad att patientsäkerhet och patientfokus blir mer och mer en del av vår verksamhet. Dessa områden är ständigt aktuella och det finns alltid mer att göra. För mig är det oerhört viktigt att vi fokuserar mer på patientsäkerhet. Jag hoppas att vi ska tillskapa ett etiskt utskott som kan ha patientsäker vård som en av sina arbetsområden under nästa mandat period för jag har faktiskt saknat en arena att lyfta dessa frågor.

Annonser
Det här inlägget postades i Hälso- och sjukvård och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s