Jämställd ledning

Kan stolt konstatera att den politiska ledningen i landstinget är jämställd.

Detta till skillnad mot oppositions råden. Som stundom varit enbart män, men nu i alla fall har en kvinna med i sitt gäng. En kvinna som, när vi i oppositionen erbjöd oss att bekosta en kurs i feministiskt självförsvar (som välkomst present när hon tillträdde som oppositionsråd), sa sig inte behöva det eftersom hon hade så många manliga sekreterare i sin grupp som kunde försvara henne!

Hur som helst så går våra rödgröna på riksnivå ut och lovar en jämställd och feministisk regering om dom vinner valet. Vilket ju givetvis måste vara en självklarhet för en rödgrön regering men som inte desto mindre behöver påminnas om.

Den borgerliga regeringen som sitter just nu har på flera områden försämrat kvinnors ställning. Ta bara ett sånt exempel som att 60 % av skattesänkningarna har gått till män och att lönegapet mellan män och kvinnor ökat med 1000 kr i månaden! Känns ju lite snedvridet minst sagt!

Som jag ser det är det få av de borgerliga partierna som är intresserade av jämställdhet. Vi tre rödgröna har alla ett genuint intresse för jämställdhet och lika rättigheter.

Annonser
Det här inlägget postades i Hälso- och sjukvård och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s