Högsta betyg

Idag har den nationella patientenkäten kring primärvården presenterats. Patientenkäten tar upp frågor om bemötande, förtroende, upplevd nytta och tillgänglighet bland annat. Patienter i hela landet har fått svara på enkäten.

Föga förvånande ligger vår primärvård som högst rankad i landet. Föga förvånande på grund av en lång tids goda resultat i ”Öppna Jämförelser”. Föga förvånande på grund av det fokus som primärvården de senaste åren haft på just tillgänglighet.

Jag känner mig, precis som landstingsstyrelsens ordförande, stolt. Men även den som är bäst kan bli bättre, så det gäller att inte luta sig tillbaka och vara nöjd.

Oppositionsrådet Christer klappar de sina på bröstet för deras fina insats med lagen om vårdval och menar att det kommer att göra patienterna ännu gladare. Om det betyder att Christer och hans kumpaner i borgerligheten kommer att vilja byta ut vårt hälsoval om vårdval á la Stockholm, som Högberg funderar kring, hoppas jag inte vi ska behöva riskera att få veta.

Men en poäng har han (Christer alltså) och det är den att vi här i länet sedan väldigt lång tid har kunnat välja fritt vilken hälsocentral vi vill gå till. Det kan säkert finnas med som en bedragande faktor till varför Kalmar ligger i topp även gällande nöjdhet. Primärvårdsledningen är säkert en annan bidragande orsak. Bra ledarskap och patientfokus måste finnas för att få nöjda patienter.

Men största anledningen bör ändå vara våra medarbetare ute på de olika hälsocentralerna. Bevisligen vet dom hur man bemöter och tar hand om patienter på bästa sätt.

Det här inlägget postades i Hälso- och sjukvård och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Högsta betyg

  1. Ping: Det RödGröna Landstinget i Kalmar län är bäst! | Högbergs Tankar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s