Hälsan är grön

Nja så enkelt är det ju inte men bevisen för att så kallad grön rehabilitering är effektiv för en hel del sjukdomstillstånd blir bara fler och fler. Bra när något som vi människor egentligen vet fungerar håller för evidensbaserad vetenskap.

Har i alla fall skrivit en insändare på detta tema:

Att satsa på grön rehabilitering är samhållsekonomiskt lönsamt men framför allt så är det ett framgångsrikt sätt att rehabilitera ett antal sjukdomstillstånd.

Det finns idag ett antal undersökningar som visar på väldigt goda resultat för patienterna som deltagit i grön rehabilitering. Patienterna uppger att de fått ökad livskvalitet och i många fall även kunnat minska eller helt slutet med läkemedel.

I Kalmar län finns idag Nymålens gård som är en grön rehabilitering med både trädgård och djur. Till Nymålen kommer människor med psykiatriska problem eftersom psykiatrin i Oskarshamn använder grön rehabilitering som en behandlingsmetod för sina patienter

I södra länet startar nu under våren en grön rehabiliteringsträdgård, inom landstingets regi, som ska ge människor med utmattningssymtom en väg vidare i livet.

Jag har drivit frågan om en grön rehabiliteringsträdgård i söder och jag kommer nu när den blir verklighet i projektform verka för att detta ska bli en permanent verksamhet inom landstinget.

Miljöpartiet vill ha mer grön rehabilitering i landstinget. Dels att det är en behandlingform som har många positiva aspekter och dels för att skapa en jämlik vård över länet även på det här området. Därför har miljöpartiet ambitionen att även norra länets invånare ska få tillgång till grön rehabilitering. Grön rehabilitering är en viktig pusselbit i en modern hälso- och sjukvård.

Annonser
Det här inlägget postades i Hälso- och sjukvård och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s