Upprörande

Igår, tror jag det var, rapporterade media om att folkpartisten Birgitta Olsson blir den nya EU-ministern. Vår förra har ju blivit kommissionär.

Tydligen är Birgitta Olsson gravid, stort grattis till henne och lycka till. Men vad händer då? Jo, i det så jämställda Sverige höjs det då röster om att Birgitta inte borde tagit ministerjobbet på grund av sin graviditet.

Vad är det för en konstig inställning? Varje familj eller blivande familj måste själva avgöra hur dom vill leva. Tycker Birgitta och hennes familj att det går att kombinera småbarn med ett ministerjobb så är det deras val precis som det hade varit helt upp till samma personer att tycka att det inte kan fungera och agera utifrån det.

Men det mest horribla i den här historien är att en man i samma situation aldrig hade blivit ifrågasatt på samma vis om han var på väg att bli pappa. Eller är det någon hört talas om en sådan historia?

Annonser
Det här inlägget postades i Rikspolitik och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Upprörande

  1. Thomas skriver:

    Kära syster,
    Det beror på att bindningen till mamman är starkare de första åren.Helt naturligt eftersom hon framburet det väldigt nära i nio månader.
    Pappans tid kommer senare OM mamman älskar honom. Annars får han aldrig nån chans att betyda särskilt mycket för barnen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s