Tillbaka på jobbet

Igår började olika arbetsuppgifter göra sig påminda så det var bara att kapitulera. Slut semestrat för den här gång!

Den här första arbetsdagen har flutit på bra. Det har varit en lagom blandning av möten, diskussioner och skrivande och imorgon är det ju faktiskt helgdag. Mjukstart helt enkelt!

På tal om kroppsscanning som jag skrev om igår så varnar nu barnrättsaktivister i Storbritannien för att det kan bryta mot den brittiska barnporrlagstiftningen med den här typen av bilder. Därför har ska barn under 18 år slippa bli scannade på brittiska flygplatser.

Måste säga att det verkar lite absurt att det skulle bryta mot lagar mot barnporr, men kan samtidigt tycka att det är skönt för barn och ungdomar att slippa bli scannade. Förstår inte varför inte integritetsdebatten har startat i denna fråga än? Det är väl ändå uppenbart att den här typen av säkerhetskontroller är integritetskränkande?

Igår skrev jag att kroppsscanning var på väg att införas på Arlanda, men nu säger samme man i DN att det i dagsläget inte är aktuellt med sådan utrustning i Sverige då den inte är godkänd här. Jag måste ha missuppfattat gårdagens budskap och det är ju tur det. Jag hoppas att den här utrustningen inte blir godkänd här!

Det här inlägget postades i Rikspolitik och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s