Tillbaka till landet

Är hemma igen från senaste resan. Det är sista resan som var inbokad innan jul. Har verkligen längtat efter barnen, jag har ju knappt hunnit träffa dom på två veckor. Planen är att ägna så mycket tid som möjligt åt barnen den här helgen. Imorgon ska vi på vernissage på Kalmar konstmuseum där en utställning med En vitrysk konstnär öppnar imorgon (ska inte försöka mig på att stava hans namn).

Har idag bland annat besök infektionskliniken på universitets sjukhuset i Malmö. Eller egentligen inte hela kliniken utan deras sprututbytesprogram. Där fick jag träffa två av sjuksköterskorna som tar hand om narkomanerna och dessutom en kurator som är knuten till programmet. Underbara engagerade människor med stor empati. Det var verkligen roligt att höra dom berätta om sitt arbete och programmets verksamhet. dom var verkligen glada att få möjlighet att arbeta med sjukdomsprevention i den här mycket utsatta gruppen. Dessutom arbetar en barnmorska och en läkare inom programmet. Utöver programmets verksamhet så har Region Skåne en del övrig verksamhet för framför allt hemlösa, tandvård till exempel.

Det var verkligen intressant och jag har fått än fler argument för att detta är ett bra sätt att göra något varaktigt för att få missbrukare att prova ett nykter liv. Jag känner mer övertygad än någonsin att detta är rätt väg att gå för fler landsting, men att det behöver justeras utifrån lokala behov och förutsättningar.

Annonser
Det här inlägget postades i Hälso- och sjukvård och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s