Bra på att vaccinera

EU ger beröm till Sverige för att vi är så bra på att vaccinera. Och det är vi, allt har i alla fall här i länet flutit på bra ute på hälsocentralerna. Har heller inte hört något om att det ska ha varit några större problem i övriga landet.

Vad jag däremot kan vara väldigt kritisk mot är hur mycket vaccin (eller rättare hur lite) som kommer ut till oss per vecka. Vet inte riktigt varför det här problemet uppkommit men våra farhågor om att det skulle bli kaotiskt ute på enheterna var helt obefogade. Produktionen sker ju successivt och det är därför det inte kommer fler doser än det gör varje vecka. Men varför det inte framkom tidigare att det är antalet doser som är flaskhalsen förstår jag inte. Men det är bra att vår personal inte behövt få en så besvärlig situation som många av oss var rädda för.

Nu rapporteras det dessutom om att vi nått toppen av smittspridningen här i Sverige och att det kanske hänger ihop med att så många av oss faktiskt går och vaccinerar sig. Ja, jag hoppas att det lugnar ner sig nu. Längtar efter en lugn jul!

Det här inlägget postades i Hälso- och sjukvård och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s