Sex och blod

Nu när vi precis har passerat internationella HIV-dagen kommer ett pressklipp från Dagens medicin som knyter an till smittspridningen av HIV.

Dagens Medicin skriver att nu ska äntligen homosexuella män få bli blodgivare. Det är verkligen på tiden kan man tycka. Homosexuella män har varit diskriminerade för sin sexuella läggnings skull, socialstyrelsen har ansett att homosexuella män är en riskgrupp när det gäller HIV. Orsaken ligger kvar sedan gammalt då man trodde att HIV spreds mest mellan homosexuella män. Idag vet vi att det inte är så, det är lika vanligt eller ovanligt i förbindelser mellan hetrosexuella med smittspridning.

Så det verkar som socialstyrelsen äntligen slutat diskriminera homosexuella män. Men tyvärr är det inte så visar det sig när jag läser vidare. Villkoret för att få ge blod är nämligen att inget sex har förekommit med en annan man under det senaste året!

Då undrar jag hur dom tänker? Det är okej att vara homosexuell bara man lever i celibat? Eller det är okej att vara homosexuell men om dom kan avhålla sig från sex med en annan man så kanske homosexualiteten går över?

Ja, jag vet inte men på nått sätt känns det som om diskrimineringen blev större och inte mindre av detta?

Annonser
Det här inlägget postades i Hälso- och sjukvård och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s