Folkhälsocetrum

Nu är majoriteten på besök hos Folkhälsocentrum i Oskarshamn. Vi har nu fikapaus men håller annars på och diskuterar deras arbete och prioriteringar inom det.

Vi är alla väldigt överens om vikten av hälsokoordinatörerna och livsstilsmottagningarna. Vi kommer att fortsätta arbetet med detta och att identifiera vägar för att utveckla det hälsofrämjande arbete.

Den tobaksfria familjen, ett projekt i Högsby, drivs genom folkhälsocentrum. Anledningen till att projektet drivs just i Högsby beror på deras stora antal av rökande spädbarnsföräldrar. Den tobaksfria familjen är ett samverkansprojekt som involverar inte bara offentliga aktörer utan också civilsamhället. Alla ska ta upp diskussionen om rökningens skadliga inverkan när dom träffar dessa föräldrar. Fler kommuner är intresserade av att få delta i projektet.

Det kan tyckas märkligt att man fortfarande kan minska antalet rökare genom information. Jag tycker att alla borde vara så informerade om rökningens skadeverkningar men tydligen är det inte så. Den tobaksfria familjen och liknande projekt fyller en viktigt funktion. Det är i diskussionen mellan människor som insikten kommer många gånger.

Annonser
Det här inlägget postades i Hälso- och sjukvård och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s