Feministisk insikt

I landstinget är det tradition att ge ett nytillträtt landstingsråd en present. Dagens landstingsfullmäktige är det första för Gudrun Brunegård (KD) i sin roll som landstingsråd. Och då får vi passa på att ge henne en passande present: en kurs i feministiskt självförsvar.

Jag förstod inte hur rätt tänkt det faktiskt var. Vår tanke var att stärka Gudruns feministiska sida i den mansdominerade verklighet som oppositionen ändå utgör. Gudrun är ju det undantag som bekräftar regeln inom borgerligheten.

Men Gudrun visade med all tydlighet att hon verkligen behöver kursen. När presenten överräcktes av Ann Hellenborg så säger Gudrun att hon inte behöver en sån kurs för hon har ”så bra manliga sekreterare i oppositionen som kan försvara” henne!!!!!!!

En kvinna som uttrycker sig på det sättet har inte förstått nånting! Ett sånt uttalande hör hemma på stenåldern. Det samhälle som jag vill ha och som jag försöker vara med och skapa ska inte kvinnor på något sätt känna sig så underordnade att dom behöver förlita sig på män för känna sig trygga i sina liv.

Annonser
Det här inlägget postades i Hälso- och sjukvård och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s