Gyllene kompromiss?

Nu sägs det att Linneuniversitetet ska gå vidare med Ölandshamnen och Elevatorkajen. Jag måste säga att det låter väldigt attraktivt men samtidigt helt fel.

Visst vore det underbart med ett campus på Elevatorkajen, en fantastisk miljö. Vem skulle inte bli sugen på att studera vid ett sånt universitet? Men efter vad jag har fått information om så är det problematiskt att bygga där.

Men det är ju en fruktansvärd kapitalförstöring att överge Västra Malmen. Dessutom så är det ett ypperligt område att satsa på. Kommunikationer ligger hyfsat nära. Får vi gehör för vår motion om ett resecentrum så kommer det att ligga precis i anslutning till Västra Malmen. Det kan inte bli bättre!

Det här inlägget postades i Lokalt och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Gyllene kompromiss?

  1. David Richardson skriver:

    Och … i en situation där distansstudenter, som har inget behov av ännu mera hus, blir mer och mer viktiga för Linnéuniversitet, och där campusstudenter blir färre och färre (det kommer en nedgång med minst 50% jämfört med 2009, när demografin som leder till nedskärningar på gymnasienivån når även högre utbildning), vore det inte klokt att vänta lite?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s