Linnéuniversitetet

Det pågår en ganska intensiv debatt i Kalmar om Linnéuniversitetets framtida placering. Min partikollega Patricia Johansson har i ett öppet brev till Agneta Bladh, rektor på HIK, med undringar över varför inte Malmen är en av platserna som utreds.

Patricia har ju helt rätt, det är verkligen en befogad fråga. Idag kan man läsa i Östran att Linneuniversitetet inte vill vara kvar alls på Malmen. Det ligger inte sjönära nog! Jag skulle vilja säga att det kanske är så sjönära ett nytt campus kan komma.

Dessutom säger man att Malmen inte är tillräckligt nära järnvägsstationen. Först undrar jag hur det är möjligt att säga så, universitetets delar i Växjö ligger ute i Telleborg och det är väldigt långt från järnvägsstationen och centrum. Sen är det ju inte omöjligt att det faktiskt i framtiden kommer att ligga mycket närmare ett resecentrum än hamnen. Miljöpartiet har för ganska längesedan motionerat om att lägga ett resecentrum i området kring gamla bombardier. Den motionen är inte besvarad än och faktum är att den ligger närmare förverkligande än någonsin tidigare (därmed inte sagt att det verkligen kommer att bli av, tyvärr).

Hur Linnéuniversitetet kan utreda Kalmar Nyckel med dessa argument mot Malmen är ju också en gåta?

Annonser
Det här inlägget postades i Lokalt och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s