En bra start

Socialdemokraterna lägger nu ett förslag om att satsa 90 miljoner på missbruksvården. Det handlar om ett långsiktigt åtagande kallat ett kontrakt för livet som är ett samarbete mellan den enskilde, socialtjänsten och statens institutionstyrelse. Kontraktet ska hjälpa till efter en LVM-placering.

Jag hoppas att mitt parti också är med på detta förslag. Ska vi kunna hjälp missbrukare till ett drägligt liv så behövs långsiktiga helhetslösningar. Idag är det ändå alldeles för ofta så att missbruksvården är för svår att få eftersom många kommuner försöker undvika institutionskostnader så länge som möjligt. Detta kan i värsta fall leda till dyra kostnader för samhället fast på andra konton än socialens, men framför allt kan det leda till onödigt lidande för den som missbrukar och dennes omgivning.

Men ska MP vara med på detta förslag hoppas jag även på en viss modifiering. Jag vill ha incitament för helhetssyn även för dem som inte börjar sina försök till ett annat liv med LVM. Det är bra om det finns fler möjligheter att välja att självmant sluta än att bara satsa på dem som är en fara för sitt eget liv.

Annonser
Det här inlägget postades i Socialt och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till En bra start

  1. Realisten skriver:

    Samma parti som satt detta land i kaos. Skärt ner på allt och alla för att kunna finasiera det mångkulturella sverige. Där alla människor går på bidrag.

    Samma parti som skär ner på tull och polis och låter droger och vapen flöda in i landet….

    Najs…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s