Nya resultat om ekologiskt lantbruk

Jag har ju tidigare skrivit en del om ekologiskt jordbruk och varit ganska irriterad över de fyra SLU forskarna som hävdat ekologiskt inte är mindre miljöbelastande än konventionellt jordbruk. Nu kommer resultat från några andra SLU forskare som faktiskt visar på just minskad miljöbeslatning.

Framförallt kvävebelastningen är mindre från ekologiska gårdar än från konventionella. Kväve som ju är ett väldigt stort problem för till exempel Östersjön är viktigt att minska. Det är skönt att det verkligen finns en odlingsmetod som är bevisat bättre och som faktiskt kan göra skillnad för övergödningen. Jag har sett undersökningar tidigare som visat detta men det är alltid bra med fler studier som säger samma sak.

Annonser
Det här inlägget postades i Mat och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s