Nära gubbenupplevelser

Hur många kvinnor förstår inte vad det uttrycket innebär? Det är nog få kvinnor som inte har varit med om en ”nära gubbenupplevelse” och känt obehag av det.

När Laila Naraghi (S) i Östran idag beskriver närgångna män i politiken känner jag både viss irritation och givetvis igenkänning. Irritation för att det finns män som tar sig friheten att sätta sina begär framför vanlig hyfs och därmed väljer att strunta i att dom kränker eller i alla fall utsätter kvinnliga medmänniskor för nedvärderande behandling. Och igenkänning för att jag också varit med omliknande saker och känner flera andra som också varit med om det, det är allt för vanligt. Senast nu på landstingsfullmäktige råkade en bekant ut för en ”nära gubbenupplevelse”. Därmed förstår ni att det finns minst en sådan ”gubbe” i landstingsfullmäktige.

Ja det är mycket som en kvinnlig ledamot har att kämpa emot i politiken. Vi ska inte bara driva politik utan vi är även tvungna att stå ut med en del alltför närgångna män och som om inte det var nog så vet jag många kvinnor, mig själv inräknat, som gång efter gång blir bemötta med olika härskartekniker i debatten.

Osmakligt! Men glädjande nog så är flertalet män ändå inte sådana och många av dessa män reagerar även dom på när kvinnliga kollegor utsätts för den här typen av behandling, så jag tror faktiskt att det går åt rätt håll.

Det här inlägget postades i Socialt och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s