Skördefest

Jaha, då har jag missat skördefesten igen. Varför är det ofta så att det är svårt att komma iväg på evenemang som är på nära håll? Vi har flera gånger sagt att vi ska vara i stugan på Öland under skördefesten men sedan när det väl är dags att åka iväg blivit kvar hemma, vi har oftast en del att skörda även här så här års.

Fick nyligen det senaste numret av ”Sveriges natur”, SNF´s medlemstidning, det är enligt min mening en av de bästa tidningarna som utges. Alltid väldigt intressant och en hel del snygga fotoreportage. Ledaren tar upp den borgerliga regeringens skogspolitik. Jag följer regeringens sk miljöpolitik med stort intresse och med växande fasa, skogspolitiken är bara ett område där den mandatperioden gett försämrade villkor för vår miljö.

Precis som i de flesta fall så talar regeringen med en slags omvänd retorik. Den borgerliga regeringen säger till exempel att biologisk mångfald är en hörnsten i miljöpolitiken men retoriken är i praktiken förödande. Ett av de senaste bevisen på detta är skogspropositionen som har som inriktning att öka produktiviteten i skogen och som medel för det ser skogsgödsling och dikesrensning.

Även människor utan större engagemang i miljöproblematiken inser att detta går helt på tvärsen mot nationella miljömål som ökad biologisk mångfald och ingen övergödning.

Annonser
Det här inlägget postades i Ekologi, Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s