Köttsnusk

Vem vill äta 27 år gammalt konserverat kött? Det låter ju bara för vidrigt. I och för sig så vet jag att är bara konservburken oskadad så så finns där inget mikrobiellt liv som kan förstört innehållet. Syreinnehållet bör också vara så litet att det tar oerhört lång tid innan fettet i köttet härsknar. Men i alla fall?

Att företag kan sälja en konservburk med så gammalt innehåll och att någon är villig att köpa tyder ju en fruktansvärd oförståelse om mat. Att försvaret har konserverat kött för att kunna erbjuda en hungrande befolkning i tider av krig är ju en sak – då handlar det om att undvika svält. Men mat är ju så viktigt och jag tycker att det mer och mer blir en klassfråga. Så även med dessa konserver.

Vem med lite intresse för god mat skulle komma på tanken att använda dessa konserver till korvtillverkning? Korv ska ju vara en delikatess.

Annonser
Det här inlägget postades i Mat och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s