Skolmat

Skolmat är alltid ett hett ämne, såg på TV4 att deras program matakuten drar igång en ny säsong snart. Det klart att det är ett program med många överdrifter men jag såg förra säsongen och det finns en del synpunkter i programmet som är värda att ta med sig.

Framför allt tycker jag det är intressant att se skillnaden i hur bespisningspersonalen behandlar maten jämfört med kockarna. Personalen i bespisningen har inte fått lära sig att matlagning är ett hantverk verkar det som. Det är industriella processer som verkar gälla och varför ska det vara så? Barnen är värda den bästa maten och därför borde personalen få lära sig att det dom gör är viktigt. Det verkar i alla fall inte de som visats upp i programmet fått höra tidigare

Rubriker i tidningar och på radio om att kostchefer tror att maten kommer att bli sämre gör väl inte läget bättre heller.

Nej, jag tycker att program som matakuten faktiskt gör ett bra jobb med att lyfta fram att det med kunskap och kärlek till mathantverket går att gör mycket för de pengar som finns. Sen kan det alltid bli ännu bättre om det går att satsa lite mer pengar men det allra viktigaste måste ändå vara att ge personalen rätt kunskap och engagemang.

Det här inlägget postades i Mat och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s