Friår

Vår reform friåret, som fick alldeles för kort tid, dammas nu av. I den rödgröna budgetmotionen, som ska läggas i riksdagen, vill MP på nytt lyfta fram friåret, den här gången i en lite förändrad form. Mindre frihet och mer inriktat på arbete men ändå en möjlighet till nya livschanser.

Jag har väntat sedan den borgerliga regeringen tog bort friåret att vi ska börja driva frågan igen. Tycker att det var en bra och välbehövlig reform. Det är viktigt att det finns många möjligheter att testa sina idéer och utvecklas till något annat. Olika orsaker kan göra att människor vill komma vidare i livet, byta spår. Friår kan vara en möjlighet att våga pröva något helt nytt, ny utbildning eller en företagsidé.

Såg förresten den senaste opinionsmätningen från Synovate. MP ligger kvar på runt 8 % fortfarande, som enda parti som klarat behålla samma goda resultat som i EP-valet. Det känns bra och ger hopp inför nästa år. Nu är det ju bara ett år kvar till valet!

Det här inlägget postades i Rikspolitik och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Friår

  1. x skriver:

    Varför inte ge friår till alla trötta utarbetade 64:a åringar som ändå bara vill gå i pension. Detta borde frigöra arbeten till många arbetslösa ungdomar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s