Biokväll

Det är bara att erkänna! Jag har haft en underbar dag idag. Vackert väder, besök av mamma (hon har alltid bakat kakor som hon har med sig till oss), trädgårdsmediatation och som avslutning: bio med äldsta dottern. Lagade rödbetssoppa till middag innehållande enbart egen odlade grönsaker. Smakade ljuvligt! Fler så här lugna och trivsamma helger skulle inte skada i mitt liv. Jag ska inte klaga för jag tycker verkligen att politik är roligt och givande, men det krävs en förstående partner om det ska funka. Så det gäller att ta vara på de lugnare tillfällen som ges.

Jag är ju som de flesta andra miljöpartister väldigt förtjust i tåg. Så det är med sorg men föga förvåning som jag läser i Västervikstidningen om Järnvägsfrämjandets kritik mot hur trafikeringen sköts på framförallt Tjustbanan. Ötraf är en skam helt enkelt, Järnvägsfrämjandet föreslår att KLT ska ta över trafikeringen av Tjustbanan och Stångådalsbanan.

Ja, jag tycker att det kan vara en god idé. Det är ju allmänt känt att Ötraf gillar buss bättre än tåg. Och det hade kanske inte behövt vara hela världen men på de här sträckorna så är tåg förutsättningen för att människor ska kunna arbetspendla mellan norra länet och Linköping. Nej, Ötraf behöver tänka om annars vore det bättre med en annan huvudman!

Annonser
Det här inlägget postades i Infrastruktur och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s