Söndags morgon

Sitter i köket och tittar ut på ett regnigt landskap. Hoppas att det klarnar upp framåt förmiddagen då MP ska ut på liten vandring på (eller heter det i?) Hornsö. Men som det kända ordspråket säger ”det finns inget dåligt väder ….”

Vänsterpartiet har sina kommun och landstingsdagar den här helgen. Såg att Lars Ohly höll tal igår om att vänstern inte vill medverka till fler privatiseringar. På de rödgröna partiernas samarbetsblogg skrev han härom dagen om de ohemult stora vinsterna som vissa vårdbolag tar ut ur skattefinansierad vård.

Jag tycker också att det känns fel att skattepengar ska hamna i fickorna hos aktieägare. I England har jag för mig att det finns en variant av aktiebolag som kallas public intrest company där vitsen är att vinsten ska gå tillbaka till verksamheten. Det borde vi möjliggöra även här i Sverige. När solidariskt finansierad verksamhet ska urgröpas av att privata aktörer hellre delar ut vinst än satsar på kvalitet då finns det risk för att även viljan till att betala skatt minskar hos allmänheten.

För varför ska man betala skatt om den ändå inte går till att ge oss en bra vård, skola och omsorg när vi behöver det?

Annonser
Det här inlägget postades i Hälso- och sjukvård, Rikspolitik och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s