Uppladdning

Imorgon har vi styrelsemöte i landstinget. Styrelsens möten börjar alltid med ca en timmes information från våra verksamheter. Imorgon kommer vi att få information om patientsäkerhetsarbetet och tillgängligheten bland annat. Landstinget har öppna styrelse möten så tycker du att det verkar intressant så är det bara att komma och lyssna.

På dagordningen finns sedan bland annat Hälsoval i Landstinget i Kalmar län. Detta är en fråga som jobbats hårt med under hela året. Nu ska förslaget äntligen upp för beslut i först styrelsen och sedan slutligen i fullmäktige. Det är uppdragsbeskrivningen som är klar. Sedan finns det två andra delar som inte är färdig arbetade än och som även dom ska beslutas om i styrelsen, vilket ersättningssystem som vi ska ha och hur vi ska styra den offentliga primärvården.

Hälsovalet förändrar på sätt och vis inte så mycket för patienterna i vårt län eftersom vi sedan många år har möjligheten att lista sig hos vilken läkare man vill och dessutom byta om man vill det. Det som är skillnad är att vem som vill och som kan fullgöra uppdraget enligt uppdragsbeskrivningen kan starta en vårdcentral var som helst i länet när som helst. Från 1/1-10 får vi ser om den valfriheten kommer att märkas hos patienterna.

Det här inlägget postades i Hälso- och sjukvård och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s