Solceller

Nu är det klart med fördelningen av solcellsstöd. I Kalmar län får vi dela på 617 000. Men eftersom stödet började gälla redan 1 juli så har det redan kommit in många ansökningar. Därför är risken stor att stödet inte räcker till alla.

Sammanlagt finns det 47 miljoner för stöd till installation av solceller men det finns redan ansökningar för 150 miljoner inlämnade. En ekvation som inte riktigt går ihop. Synd! Det finns ett stort intresse för både solceller och solfångare men än så länge är det en rätt kostsam investering. Därför kan olika stöd vara bra för att få fart på marknaden, ungefär som miljöbilspremien gjorde med miljöbilsförsäljningen.

Då är det inte bra att besluta om ett stöd och sedan dröja långt efter införandet med att fördela pengarna. Det gör ju många väldigt besvikna som kalkylerat med stöd och nu kanske inte kan få något.

Det här inlägget postades i Miljö och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Solceller

  1. Hej!
    Vad roligt att läsa din blogg! Det kom ju 50 miljoner extra till solceller 2009. Hoppas det gör det i år också. Vi har startat ett företag med försäljning av solcells-system, och vi har initierat projekt hos ett antal olika kunder för sammanlagt 9 miljoner kronor. Men de står i kö för att få stöd allihop. Så vi får se hur det går…

    Jag är övertygad om att solenergi kommer att spela en viktig roll i framtiden.

    Vi var i Kalmar i förra veckan och tittade på ett jobb! Spännande.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s