På väg hem

Sitter på tåget på väg hem till Kalmar igen. Hemresan är alltid efterlängtad, även om det är roligt och utvecklande att vara iväg på olika konferenser eller möten.

Sub-kommitténs möte idag var bra. Som jag började skriva om tidigare idag så tycker jag att det var ovanligt bra och intressanta projekt som kommit in till detta möte. Jag är även speciellt nöjd med att jag fick igenom att Övervakningskommittén ska försöka driva igenom ett projekt som faktiskt inte sekretariatet ville ha med. Projektet handlar om implementering av metoder för att minska övergödningen i Östersjön, ett projekt som just försöker rätta till ett systemfel istället för att bara försöka förbättra ett i grunden dåligt system inom jordbruket.

Det är ju just detta som så ofta är problemet med många miljöförbättrande åtgärder, de skrapar bara på ytan av problemet när man egentligen borde börja om från början och ändra från grunden. Någonstans måste vi börja ta konsekvenserna av vårt resursslöseri här i västvärlden och det krävs förändringar i vårt sätt att leva för detta!

Annonser
Det här inlägget postades i Östersjön och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s