Ny resa

Jaha, då sitter jag i Stockholm. Åkte direkt från Vimmerby efter avslutade ledningsdagar.

Vimmerby var lika givande och entusiasmerande som våra andra ledningsdagar varit. Det är verkligen viktig att komma iväg med jämna mellan rum för att bara ägna sig åt framtidsfrågor och strategier. I landstingshuset i det dagliga så är det så många frågor som ska tas itu med nu hela tiden så det är svårt att ta ett samlat grepp om framtidsvisionerna.

Ska antagligen gå ut och äta med min kollega från region Skåne om en stund, han skulle anlända något senare än jag. Vi är här för att fördela pengar ur Östersjöprogrammet, höstens call är stängt. Hela dagen imorgon sitter vi på Tillväxtverket (bara namnet: gives me the creeps) och diskuterar projektansökningar som vi sedan föreslår ska få pengar eller inte. Det slutliga beslutet tas av de nationella kommitteerna, en från varje deltagande land, som träffas nästa vecka. Det är mycket pengar, de flesta projekten har en budget som omsluter flera miljoner.

Dagens influensanyhet är att Sverige har haft sitt första dödsfall i influensan. Det är nog bara början tyvärr. Just nu känns det som en kamp mot klockan. Ska vi hinna få vaccinet färdigtestat och utdistribuerat innan allt för många redan har insjuknat?

Jag hoppas det!

Annonser
Det här inlägget postades i Hälso- och sjukvård och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s