Fördomsfull sport

I sportsammanhang framhålls gärna hur sporten förenar människor med olika bakgrund. Det är talang som är det viktiga inte hudfärg eller social status. Det håller jag med om, fotbollslag letar efter sina spelare över hela världen och på fotbollsplaner ute i byar. Så ur det perspektivet känns sportens värld som en jämlik värld.

Men inte när det gäller annan sexuell läggning än hetro. Speciellt inte inom lagidrotten och då framförallt den manliga lagidrotten. På årets pridefestival deltog flera av Stockholms fotbollsföreningar för första gången, men efter vad som rapporterades så fanns det inte med en enda manlig spelare.

Nu läser jag om den italienske förbundskaptenen Marcello Lippi som uttalat sig i ämnet. Han säger nej till homosexuella i laget eftersom det skulle kunna skapa ”konflikt”.

Jag känner mig bara trött när jag läser om den typen av ursäkter för fördomsfulla åsikter. Är det konstigt att homosexuella idrottsmän (och kvinnor) inte vill träda fram med sin läggning när dom riskerar att bli helt utfrusna ur laget?

Och varför är det så skrämmande att vara i samma omklädningsrum som en person som tänder på personer av samma kön?

Annonser
Det här inlägget postades i Socialt och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s