Gruppmöte med vänstern

Idag har vi haft gruppmöte i landstinget. Den här gången är bara mp och v tillsammans, s är på resande fot.

Vi har precis kommit tillbaka från ett mycket intressant studiebesök på Nymålens Gård. Där bedriver man grön rehabilitering med djur och trädgård. Psykiatrin samverkar med Oskarshamns kommun för att hjälpa människor med funktionshinder och det är ett ganska unikt samarbete.

Jag är var redan innan mycket positiv till grön rehabilitering i dess olika former och har jobbat hårt med att försöka få in mer av grön rehabilitering i landstinget. Hittills har det gett ganska liten utdelning men jag hoppas att det är på väg att lossna.

Nymålens Gård var ett rofyllt stället med väldigt engagerade medarbetare. Där finns en mängd olika djur, en del gamla lantraser och en skogsträdgård. Ett problem är att dom inte har haft för vana att mäta sina resultat. Det är synd för på andra ställen där man mäter ser man ofta väldigt fina resultat med ökad livskvalitet, mindre sjukvårdsbehov och större arbetsförmåga. Lite hade man mätt de första åren, verksamheten har funnits i 14 år, och det hade visat på positiva resultat men det skulle behöva göras kontinuerligt.

Jag tror att vi på långsikt kan komma till rätta med mycket ohälsa med hjälp av grön rehabilitering och jag hoppas att vi ska kunna erbjuda detta till fler patienter snart.

Annonser
Det här inlägget postades i Hälso- och sjukvård, Uncategorized och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s