Stressig måndag

Varför är det alltid så stressigt på måndagar. Spelar ingen roll hur tidigt jag kommer till jobbet eller hur sent som jag stannar kvar, det känns ändå aldrig som jag hinner med det jag tycker att jag borde.

Dagen började med träningspass klockan 7, samordning klockan 9 och sedan snabbt iväg till kommunstyrelsen. Hela eftermiddagen har gått åt till att redigera bilder. Sånt gör jag så sällan så det lilla jag lär mig medan jag håller på med ett visst projekt har jag glömt till nästa gång. Väldigt frustrerande!

Kommunstyrelsen var en underhållande tillställning. På dagordningen fanns bland annat ett yttrande till skolverket om etablering av en ny fristående skola i norra delen av tätorten. Vi i den rödgröna majoriteten har i vårt yttrande avstyrkt etablering av en ny skola. Det minskande elevantalet visar att om några år kommer befintliga skolor (och då räknar jag in både kommunala skolor och fristående skolor) att ha ett överskott på mer än 700 elevplatser. Att så många nya elever ska flytta till Kalmar de närmaste åren verkar inte helt rimligt.

Vi hade en ganska lång och intressant debatt om detta med kommunala skolor kontra fristående skolor. Att som de borgerliga partierna ta ställning enbart på grundval av att det är en annan huvudman än kommunen tycker jag är oansvarigt. Som kommunpolitiker har jag att försöka se till medborgarnas bästa och tycker därför att det är rimligt att ta ställning till varje enskilt ärende.

Med över 700 platser för mycket i kommunen (kommunala och friskolor sammantaget) är risken med en ny etablering att någon eller några skolor går i konkurs alternativt får läggas ner. Den typen av situationer vill jag undvika så gott det går. Eleverna som går på en skola som läggs ner eller går i konkurs har ju även dom valt sin skola en gång och det valet kan ju inte vara mindre värt än några andra elevers.

Det här inlägget postades i Barn och familj och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s