Omvända världen

”Riktig” mat ska inte vara dyrare än sånt som inte är mat, men så är det ofta idag.

Det är i mitt tycke märkligt att tillsatser, som i de flesta fall forskats fram, är billigare att använda i maten än riktiga råvaror. Men en anledning är väl att det behövs så liten mängd av en tillsats till skillnad från riktig råvara. Att smaksätta godis med riktig jordgubbe kan vara 25 gånger dyrare än att använda syntetisk smak.

Nej, det verkar inte finnas några riktiga genvägar om man vill äta bra mat utan mängder av syntetiska smaker. Antingen får man betala med pengar eller med tid.

Men det verkar i alla fall som fler och fler av oss blir medvetna om hur livsmedelsindustrin lurar oss att äta skräp och det verkar vara på väg att ändra i livsmedelshyllorna. Men det kommer att ta tid så det gäller att vi konsumenter är ihärdiga i våra krav på bra mat.

Annonser
Det här inlägget postades i Mat, Uncategorized och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Omvända världen

  1. Kajsa skriver:

    Hittade ett paket rostbiff i affären idag, på det deklarerade man stolt att det innehöll endast ett E-nummer. Lite mysko.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s