KD och aborter

Läser i lördagens Barometern, pappersupplagan, Gurdrun Brunegårds försvarstal till varför det vore så bra med ett abortregister.

Det är ju inte bara det faktum att det gjorts en abort som ska registreras, enligt förslaget, utan även orsak. Har det slarvats med preventivmedel, har kvinnan i fråga blivit våldtagen, har kvinnan i fråga inte förstått att samlag kan leda till graviditet, eller är aborten en följd av att fosterdiagnostik har gjorts? Ja det finns ju många frågor som ett register kunde samla svar ifrån. För mig känns det ytterst olustigt att registrera den här typen av frågor.

För att bedriva forskning på orsakerna till att Sverige har många? aborter måste det finnas andra bättre och mindre integritetskränkande vägar att gå.

En annan fråga som jag ställer mig är var är mannen i detta? Vad jag vet så är det fortfarande så att i den absoluta majoriteten av alla graviditeter så finns det både en man och en kvinna med i sammanhanget! Nä, sluta att skuldbelägga kvinnor för något som både män och kvinnor är lika delaktiga i.

Det här inlägget postades i Hälso- och sjukvård och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s