Inga järnvägsatsningar

Satt i godan ro och åt frukost. Det är första semesterdagen och livet kändes skönt och lugnt (har inga småbarn hemma som kan avbryta the drickandet). Slår upp Barometern och får rubriken ”Inga satsningar på tåg på tio år” rätt i ansiktet!

Den nya nationella transportplanen från Transportstyrelsen innehåller inga nya satsningar på tågen i vårt län fram till 2021! Jag blir verkligen upprörd av att läsa detta. Vad är det som myndigheten, och i förlängningen, den borgerliga regeringen inte förstår? Jag har skrivit om det tidigare, alla skriver efter fler och snabbare tågförbindelser. Både passagerare och godstransportörer. I Kalmar ser vi det till exempel som en nödvändighet nu när Linnéuniversitetet startar att minska restiden mellan Växjö och Kalmar till en timme. Med en sådan här transportplan så blir det omöjligt att genomföra.

Tyvärr har Kalmar län hamnat i en dålig spiral som är svår att vända. Nationellt anses vårt län vara ointressant på grund av vår ringa befolkningsmängd och bristen på sk tillväxt. Problemet är ju att om vi inte kan satsa på infrastruktur så att våra företag kan vara kvar här så är det svårt att vända trenden.

Det här inlägget postades i Infrastruktur och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s