Heja Ewa!

Miljöpartiets förre riksdagsledamot Ewa Larsson (vi var båda ledamöter av partistyrelsen under min tid där) blev gripen av polisen under gårdagens omröstning i riksdagen. Exakt varför känns lite oklart, men hon hade antagligen en för provocerande klädsel.

Anledningen till Ewa Larssons besök i kammaren var att lyssna på debatten och se omröstningen om Energipropositionen (proposition 2008/09:163. En sammanhållen klimat och energipolitik – Energi). På sig hade hon en tröja med texten ”Kärnkraft – nej tack”. Ytterst provocerande, eller?

Energiproppen röstades igenom, och det är en annan sorglig historia. Det innebär att våra kärnkraftverk nu kan effekthöja, vilket i sin tur leder till en uppskjutning av avvecklingen av kärnkraften och att vi får mer radioaktivtavfall att ta hand om.

Men det gäller att sätta in resurserna på rätt åtgärder. Folk som har stötande klädsel på sig är ju en fara för allmänheten i 100 000 år framåt, eller?

Det här inlägget postades i Kärnkraft och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Heja Ewa!

  1. charlotte skriver:

    Helt otroligt! Är de inte riktigt kloka – känna sig hotade av tröjor! Var fanns rapporteringen i massmedia om detta viktiga och förskräckliga beslut?? Var finns rapporteringen i dagens TV??

    Var det pga tröjorna som det inte sändes i TV24?

  2. Livan! skriver:

    Klämmig finish där måste jag säga 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s