Senaste siffrorna

I senaste sifomätningen visar på ytterligare gröna framsteg. MP ökar med 0,4 till 8,5, ökningen är i och för sig så lite att den troligen inte är statistiskt säkerställd, men det är alltid roligt med positiva trender.

Det intressanta med denna sifo är att trenden för piratpartiet verkar gå mot riksdagen. Utifrån deras resultat i Eu parlaments valet är det ju inte förvånande. Vad jag däremot är förvånad över är att deras frågor, som är väldigt viktiga för många människor, ger dem så stort stöd fast att dom inte har någon politik i övriga frågor som kan vara intressanta politiskt. I Miljöpartiet har vi hela tiden som dessa frågor varit aktuella haft en politik som arbetar för att bevara skyddet av den personliga integriteten. Vi har vid varje tillfälle i varje församling stått upp för integriteten för oss vanliga människor. Det kommer vi att fortsätta med så länge det behövs.

Det här inlägget postades i Integritet, Rikspolitik och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Senaste siffrorna

 1. Hej Jessica,

  problemet är inte vad MP tycker, utan hur MP prioriterar frågan. Om den hamnar såpass långt ner på dagordningen att den kompromissas bort, så som har hänt ett antal gånger, så… spelar det inte så stor roll vad som egentligen tycks.

  Jag håller med om att MP har föredömlig politik för integritetsfrågor jämfört med andra riksdagspartier. Men det hjälper inte så länge de frågorna hamnar på prioritet 4, efter klimat, fiske och jordbruk (jag tror de var de tre toppfrågeområdena för EU-valet).

  Rick

  • greenjessica skriver:

   Hej Rick

   Tack för din kommentar. Jag känner inte igen mig i det du skriver om att kompromissa.vi har inte, vad jag kan minnas, kompromissat i dessa frågor. Tvärt om, inför EU parlamentsvalet så fick vår parlamentariker, Carl Schlyter, högsta betyg för att ha drivit integritetsfrågorna bäst i parlamentet.

   Däremot tror jag att det ligger en del sanning i att många människor vänder sig till ert parti just för att ni bara driver dessa frågor och inget annat. Det finns en grupp i samhället som idag sätter dessa frågor högst på dagordningen och det kan vara en nackdel för oss, eftersom vi faktiskt driver andra frågor också. Till exempel hur vi genom hållbar samhällsutveckling ska kunna säkra fortsatt existens på vårt jordklot 🙂

   Vill passa på och önska lycka till, kommer ni in i riksdagen så kan vi i dessa frågor göra gemensam sak och på det sättet få större genomslag för frågan. Det vore bra!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s