Fossil politik

Byt regering! Så fort det bara går måste den moderatledda regeringen bytas ut. Moderaterna står för en politik som i det närmaste kan kallas fossil. Inför Sveriges ordförandeskap i EU vill Fredrik Reinfeldt och Anders Borg öka tillväxten inom EU med sämre villkor för arbetslösa och satsningar på ohållbar infrastruktur. Moderaterna ser inte den möjlighet som finanskrisen faktiskt ger. Att satsa stort på att bygga ett hållbart samhälle.

Det är nu som det är rätt läge att lämna tillväxthysterin och bygga samhället utifrån hållbara principer, principer som återväxt. Nu är det läge för satsningar på hållbar infrastruktur och gröna jobb.Våra gemensamma resurser ska satsas på klimatsmarta investeringar som vindkraftsparker, biobränslen, solkraft och annan förnybar energi. EU måste satsa på ambitiösa europeiska program för energieffektivisering som tillsammans med klimatinvesteringar kan skapa miljontals arbeten och minska utsläppen. Skattelättnader och stöd bör införas till näringsliv och industrier som är villiga att energieffektivisera och investera i förnybar energi.

Det är nu som det är läge för en kraftfull satsning för att bygga ut och modernisera det europeiska järnvägsnätet för både passagerar- och godstrafik. Att bygga järnväg för höghastighetståg som binder samman Europas större städer ska inte vara en avlägsen vision. Ta besluten nu så att detta kan förverkligas i en snar framtid.

Det är hög tid att sluta se ohämmad tillväxt som vägen framåt. Europa har en enorm möjlighet att minska sina utsläpp och skapa miljontals nya jobb. Vi kan skapa ett mer solidariskt och grönt Europa som både tar ansvar för klimatet och skapar nya jobb för sina medborgare. Det är synd att den moderatledda regeringen inte kan se detta utan, som en envis åsna, håller fast vid en fossil politik!

Annonser
Det här inlägget postades i Ekonomi, EU och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s