Hejdå GMO

Dagens manifestation för en GMO-fri kommun var väldigt bra. Straxt innan förste talaren, Jonas Löhnn, Kalmars gröna kommunalråd, skulle börja sitt tal slutade regnet. Visst det var fortfarande kallt, jag frös faktiskt så att benen skakade till och från, men det var uppehåll och jag tror att solen kanske tittade fram något litet ögonblick.

Ett trettiotal personer samlades för att delta och lyssna till alla våra talare, jag har ju i ett tidigare inlägg berättat vilka talare som skulle delta, och stämningen var bra.  Förutom de föreningar och organisationer som i programmet stod bakom uppmaningen att Kalmar kommun ska utropa sig som GMO-fri zon så anslöt sig även Kristdemokraterna. Dessutom så uttalade Ingegerd Petersson en förhoppning att även hennes partikamrater, dvs centerpartisterna, skulle komma att ställa sig bakom uppmaningen. Ja, det hoppas jag att dom gör.

Tidigare under dagen hade vi gröna i regionförbundet lämnat in en liknande uppmaning till regionförbundet och förhoppningen är att liknande initiativ ska ske över hela vårt län. Till en början… sen går vi vidare ut i världen. En GMO-fri värld vore inte fel 🙂

Annonser
Det här inlägget postades i GMO och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Hejdå GMO

  1. Tack Jessica för din hjälp som conferencier. Det flöt på helt programenligt och nu kan det ses på TV 4 länken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s